proetoimaste-to-…a-gia-to-xeimona/

Προετοιμάστε το αποχετευτικό σας σύστημα για το χειμώνα

Είναι αλήθεια πως κατά τους χειμερινούς μήνες, παρατηρούνται πολλές ζημιές σε αποχετευτικά και υδραυλικά δίκτυα. Είτε λόγω της θερμοκρασίας είτε λόγω άλλων παραγόντων, το δίκτυό σας μπορεί να υποστεί βλάβες οι οποίες θα αποβούν ακριβές με χρονοβόρες επισκευές. Για αυτό το λόγο, η αποφρακτική εταιρία Αποφράξεις Αντωνίου είναι δίπλα σας για να σας δώσει συμβουλές για το πως να προετοιμάσετε το αποχετευτικό σας σύστημα για το χειμώνα.

Πολλά σπίτια και νοικοκυριά το χειμώνα καταλήγουν με σοβαρές βλάβες, ακόμα και πλημμύρες, οι οποίες κοστίζουν ακριβά και καταστρέφουν τα προσωπικά σας αντικείμενα και την περιουσία σας. Προετοιμάστε λοιπόν σωστά το δίκτυό σας και γλιτώστε χρήματα και καταστροφές.

Καθαρισμός από συνεργείο

Πολύς κόσμος πιστεύει ότι το να αφιερώσει χρόνο και χρήματα στη συντήρηση του δικτύου του είναι άσκοπο. Αυτός είναι ένας αρκετά λάθος τρόπος σκέψης ο οποίος μπορεί να αποβεί “μοιραίος”. Εάν παραλείψετε τον καθαρισμό του δικτύου σας από συνεργείο, ρισκάρετε να αντιμετωπίσετε φραγή σε αυτό.

Συντηρώντας το αποχετευτικό σας δίκτυό μια φορά το χρόνο και ιδιαίτερα στο τέλος του καλοκαιριού, θα έχετε ένα καθαρό και “υγιές” δίκτυο έτοιμο για τις δύσκολες συνθήκες του χειμώνα. Με αυτόν τον τρόπο, δε θα αντιμετωπίσετε φραγές στους νεροχύτες, τη μπανιέρα και την τουαλέτα σας. Αυτό βέβαια ισχύει όταν μετά τη συντήρηση από τους ειδικούς, εσείς χρησιμοποιείτε το δίκτυο σωστά και δεν το αντιμετωπίζετε ως σκουπιδότοπο.

Όταν το κεντρικό δίκτυο είναι καθαρό, έχετε λιγότερες πιθανότητες να προκληθεί κάποια φραγή που θα οδηγήσει σε πλημμύρα και υγρασία στο σπίτι σας. Μην ξεχνάτε ότι η υγρασία προκαλεί μούχλα η οποία είναι πολύ δύσκολο να την ξεφορτωθείτε. Για αυτό καλό θα ήταν να επιθεωρείτε συχνά σημεία όπως το υπόγειο, την αποθήκη ή το μπάνιο σας για τυχόν σημάδια μούχλας.

Αποστράγγιση συστήματος

Εάν έχετε δεξαμενή νερού στο σπίτι ή το εξοχικό σας την οποία δε θα χρησιμοποιήσετε κατά τους χειμερινούς μήνες, καλό θα ήταν να την αδειάσετε. Οι δεξαμενές μπορεί να τρυπήσουν και να προκαλέσουν ζημιά στο εσωτερικό και εξωτερικό του σπιτιού σας. Μπορούν επίσης να προκαλέσουν μούχλα και υγρασία στους τοίχους και τα πατώματά σας.

Για αυτό λοιπόν, ιδιαίτερα στα εξοχικά που βρίσκονται παραλιακά και δε χρησιμοποιούνται για αρκετό καιρό, αποστραγγίστε το νερό. Μια καλή ιδέα για να αποφύγετε σπατάλη θα ήταν να το χρησιμοποιήσετε για να ποτίσετε τον κήπο σας πριν να κλείσετε το σπίτι σας για το χειμώνα.

Κλείσιμο βαλβίδων νερού

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε κάθε φορά που λείπετε από το σπίτι σας ακόμα και για δυο βράδια είναι να κλείνετε την παροχή του νερού. Αναρωτιέστε γιατί; Εάν κάποιος σωλήνας έχει διαρροή ή στη χειρότερη περίπτωση σπάσει, τα νερά θα εξαπλωθούν παντού σε όλους τους χώρους του σπιτιού σας. Αυτό θα προκαλέσει πολλά προβλήματα όπως καταστροφή επίπλων, χαλιών, τοίχων και ηλεκτρικών συσκευών.

Για αυτό το λόγο, είτε σε εξοχικά που μένουν ακατοίκητα το χειμώνα είτε όταν λείπετε από το σπίτι σας, κλείνετε την παροχή του νερού έτσι ώστε να αποφύγετε ανεπιθύμητες πλημμύρες και διαρροές. Επίσης, καλό θα ήταν όλα τα μέλη της οικογένειας σας να γνωρίζουν την τοποθεσία της βαλβίδας έτσι ώστε να μπορούν να κλείσουν την παροχή σε περίπτωση ανάγκης.

Μάθετε ποια είναι τα ευάλωτα σημεία του συστήματός σας

Η συγκεκριμένη συμβουλή μπορεί να φανεί σωτήρια όσον αφορά τις συμβουλές για το πως να προετοιμάσετε το αποχετευτικό σας δίκτυο για το χειμώνα. Για να μην παγώσουν οι σωληνώσεις σας κατά τη διάρκεια κάποιας χιονοθύελλας ή παγωνιάς θα πρέπει να βρείτε τα ευάλωτα σημεία του δικτύου. Τι εννοούμε με αυτό;

Πολλοί σωλήνες ύδρευσης και αποχέτευσης, είναι σε κρύα σημεία με υγρασία και χωρίς καλή μόνωση (όπως υπόγεια και γκαράζ). Αυτό σημαίνει ότι με την πτώση της θερμοκρασίας στους μείον 3 βαθμούς και κάτω, οι σωλήνες παγώνουν. Μετά το πάγωμα, οι σωλήνες είναι ευαίσθητοι σε διαρροές και σπασίματα. Επίσης όταν παγώσουν οι σωλήνες δεν θα έχετε νερό στο σπίτι σας για αρκετές ώρες.

Στα σπίτια και τις πολυκατοικίες τα οποία έχουν καλά κατασκευασμένο δίκτυο, δε θα βρείτε εύκολα τέτοια σημεία καθώς υπάρχει σωστή μόνωση και οι σωλήνες είναι τοποθετημένοι σωστά. Αυτό ισχύει επίσης και για τις πιο καινούριες κατοικίες.

Για να το αποφύγετε, μάθετε τα σημεία αυτά και μονώστε καλά τον τοίχο ή την επιφάνεια που εφάπτεται ο σωλήνας. Έτσι το κρύο δε θα μπορεί να έρθει σε άμεση επαφή με το σωλήνα και δε θα παγώσει τόσο εύκολα. Διαφορετικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υαλοβάμβακα και μπογιά πετρελαίου στον εκτεθειμένο σωλήνα.

Γνωρίζετε πότε χρειάζεται παρέμβαση από επαγγελματικό συνεργείο αποφράξεων

Όταν τα προβλήματα του αποχετευτικού σας συστήματος δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν από εσάς τους ίδιους, θα πρέπει να καλέσετε τους ειδικούς στις αποφράξεις. Καλό θα ήταν να μην επεμβαίνετε στο δίκτυο με δικά σας εργαλεία ακόμα και αν είναι μεγάλη ανάγκη. Το μόνο που θα σας συμβουλεύαμε σε περίπτωση βλάβης είναι να κλείσετε την παροχή του νερού έτσι ώστε να αποφύγετε τυχόν πλημμύρες.

Σε περίπτωση λοιπόν που αντιμετωπίσετε προβλήματα όπως μια διαρροή, μια πλημμύρα ή παρατηρήσετε λιμνάζοντα νερά κατά τη διάρκεια του χειμώνα, καλέστε τους ειδικούς των αποφράξεων Αντωνίου. Θα σας λύσουν όλα τα προβλήματα και θα αφήσουν το δίκτυό σας πεντακάθαρο προσφέροντάς σας οικονομικές αποφράξεις.

Δείτε περισσότερα για αποφράξεις:

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Call Now Button