Πως να αποφύγετε τη φραγή του νεροχύτη σας

Οι νεροχύτες του σπιτιού είναι μέρος του κεντρικού συστήματος της αποχέτευσής σας. Αυτό σημαίνει ότι οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί στο νεροχύτη του μπάνιου ή της κουζίνας σας, μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα στην αποχέτευσή σας. Εάν θέλετε να μάθετε “πως να αποφύγετε τη φραγή του νεροχύτη σας” είσαστε στο κατάλληλο μέρος.

Οι επαγγελματίες στην εταιρία Αποφράξεις Αντωνίου, είναι οι πλέον κατάλληλοι για να σας συμβουλεύσει σχετικά με τη φραγή του νεροχύτη σας. Για τη σωστή λειτουργία του δικτύου σας, εμπιστευθείτε τους ειδικούς στις αποφράξεις της εταιρίας Αντωνίου και θα δείτε τεράστιες αλλαγές στο αποχετευτικό σας. Δείτε παρακάτω τους τρόπους με τους οποίοιυς μπορείτε να αποφύγετε τη φραγή του νεροχύτη σας.

Φραγή στο νεροχύτη της κουζίνας

Αρχικά για να δούμε το “πως να αποφύγετε τη φραγή του νεροχύτη σας” , θα πρέπει να δούμε τι είναι αυτό που προκαλεί τη φραγή του νιπτήρα σας. Πολλές φορές από δική σας απροσεξία καταλήγουν στο νιπτήρα διάφορα αντικείμενα τα οποία δημιουργούν μάζες και φράζουν τους σωλήνες σας. Ιδιαίτερα στην κουζίνα όπου πλένονται καθημερινά πιάτα, μαχαιροπίρουνα και κατσαρόλες, καταλήγουν στην αποχέτευση ποσότητες φαγητού.

Μια από τις σημαντικότερες αιτίες φραγής εκτός από τα υπολείμματα φαγητού, είναι τα λάδια. Το ελαιόλαδο, το βούτυρο και οι λοιπές λιπαρές ουσίες, όταν περάσουν στις σωληνώσεις σας παγώνουν και στερεοποιούνται με αποτέλεσμα να δημιουργούν μάζες.

Πολλές φορές, μια επικείμενη φραγή μπορεί να φανεί από το γεγονός ότι η κουζίνα σας μυρίζει έντονα. Οι άσχημες μυρωδιές που έρχονται από το νιπτήρα σας είναι ένα από τα πιο τρανταχτά στοιχεία του ότι ο σωλήνας σας έχει μαζέψει υπολείμματα φαγητού, χαρτιού και πλαστικού και σε λίγο καιρό θα πάψει να λειτουργεί κανονικά.

Φραγή στο νεροχύτη του μπάνιου

Το ίδιο ισχύει και για το νιπτήρα του μπάνιου. Αυτή τη φορά όμως, η φραγή προκαλείται από διαφορετικά αντικείμενα και προϊόντα. Στο μπάνιο του σπιτιού σας, περνάτε πολλή ώρα για την καθημερινή σας ρουτίνα όπως το βούρτσισμα των δοντιών, το χτένισμα ή τη γυναικεία περιποίηση. Αυτό που δεν γνωρίζετε όμως, είναι το ότι τα διάφορα αυτά προϊόντα που χρησιμοποιείτε, καταλήγουν στις σωληνώσεις σας.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, το δημιουργούν οι τρίχες που βρίσκονται στις σωληνώσεις του νεροχύτη σας. Όταν αυτές βρίσκονται σε μεγάλες ποσότητες, μπλέκονται και δημιουργούν μάζες. Οι μάζες αυτές, κατακρατούν οτιδήποτε άλλο περνά από τις σωληνώσεις σας, μπατονέτες, βαμβάκι,, μικρά κομμάτια πλαστικού, οδοντόκρεμα, σαπούνι κλπ. Με τον καιρό, ο νεροχύτης σταματά να τραβάει το νερό σωστά και αυτό συσσωρεύεται στο νιπτήρα.

Σε αυτή την περίπτωση, χρειάζεστε απόφραξη. Αυτό μπορεί να γίνει είτε από επαγγελματίες είτε από εσάς τους ίδιους εάν πάρετε την ευθύνη.

Σωστός καθαρισμός του Δικτύου

Όταν φτάσετε σε σημείο να αντιμετωπίζετε φραγή στο νεροχύτη σας η οποία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με κανένα τρόπο από εσάς τους ίδιους, είναι ώρα να καλέσετε τους ειδικούς. Η εταιρία Αποφράξεις Αντωνίου η οποία δραστηριοποιείτε σε όλη την Αθήνα και την Αττική θα είναι κοντά σας για να σας δώσει οριστική λύση στο πρόβλημά σας.

Αναλαμβάνουμε τον καθαρισμό του δικτύου σας και του κεντρικού αγωγού της αποχέτευσής σας με σύγχρονα πιεστικά μηχανήματα τα οποία διώχνουν κάθε υπόλειμμα συσσωρευμένης βρωμιάς. Επίσης, πραγματοποιούμε τοπικές αποφράξεις όπως για παράδειγμα απόφραξη νιπτήρα ή τουαλέτας ακόμα και εάν βρίσκεστε σε διαμέρισμα (κάθετη απόφραξη) στο κέντρο της πόλης!

Ο σωστός καθαρισμός είναι κάτι υποκειμενικό καθώς εξαρτάται από το εκάστοτε δίκτυο. Από την εμπειρία της εταιρίας μας όμως, μπορούμε να πούμε ότι η τακτική συντήρηση του δικτύου σας -τουλάχιστον μια φορά το χρόνο- μπορεί να κρατήσει το δίκτυό σας καθαρό και χωρίς προβλήματα.

Συμβουλές για το πως να αποφύγετε τη φραγή του νεροχύτη σας

Θα μπορέσετε να αποφύγετε τη φραγή του νεροχύτη σας με κάποια απλά αλλά χρήσιμα βήματα. Είναι εύκολο να τα ακολουθήσετε αλλά για πολλούς δεν είναι δεδομένα. Η αποφρακτική εταιρία Αποφράξεις Αντωνίου είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συμβουλή. Δείτε παρακάτω τις προτάσεις μας για το πως να αποφύγετε τη φραγή του νεροχύτη σας.

Αποφυγή απόρριψης αντικειμένων

Για να αποφύγετε τη φραγή του νεροχύτη σας η οποία μπορεί να οδηγήσει σε φραγή ή μεγαλύτερα προβλήματα στο κεντρικό δίκτυο, θα πρέπει να μην απορρίπτετε τίποτα στους νιπτήρες σας. Και τι εννοούμε με αυτό; Αναφέραμε παραπάνω ότι οι τρίχες και τα υπολείμματα φαγητού είναι οι κύριες αιτίες που βουλώνει ένας νιπτήρας.

Θα πρέπει να φροντίσετε έτσι ώστε να μην καταλήγει τίποτα στο δίκτυό σας. Οτιδήποτε σε λάδια, κομμάτια φαγητού και φρούτων, χαρτί και πλαστικό, δημιουργεί φραγή. Για να το αποφύγετε, θα πρέπει είτε να αδειάσετε προσεκτικά τα πιάτα σας στα σκουπίδια είτε να εγκαταστήσετε μικρά φίλτρα ή σίτες σε κάθε νιπτήρα.

Σωστός καθαρισμός

Εκτός από τα προϊόντα που καταλήγουν στις σωληνώσεις σας, θα πρέπει να προσέχετε και την καθαριότητα του νιπτήρα σας. Εάν δεν καθαρίζετε συχνά και σωστά τους νιπτήρες σας είναι πιθανό να βουλώσουν γρηγορότερα. Αφού πλύνετε τα πιάτα, βεβαιωθείτε ότι ο νιπτήρας σας είναι καθαρός. Ανοίξτε το ζεστό νερό και αφήστε να τρέξει για 2-3 λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο θα διώξετε κάποια υπολείμματα που κόλλησαν στις σωληνώσεις.

Μια φορά το μήνα, μπορείτε να ρίχνετε μείγμα μαγειρικής σόδας και αλατιού στους νιπτήρες σας. Μια κούπα ξύδι πάνω στο μείγμα θα καθαρίσει βαθιά τις σωληνώσεις και το νιπτήρα σας. Μετά από αυτό, θα είναι πεντακάθαρος και χωρίς άσχημες οσμές.

Συχνή συντήρηση του αποχετευτικού δικτύου

Ένας άλλος βασικός παράγοντας, είναι να καθαρίζετε το δίκτυό σας σωστά από επαγγελματίες. Η εταιρία μας Αποφράξεις Αντωνίου προσφέρει αποτελεσματικό καθαρισμό σε κάθε δίκτυο. Εμπιστευθείτε τους επαγγελματίες και βγείτε κερδισμένοι. Η μηνιαία συντήρηση του δικτύου σας -ιδιαίτερα εάν είστε ιδιοκτήτες επαγγελματικού χώρου- θα αποτρέψει μεγάλες καταστροφές.

Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεστε στην επιχείρηση ή το σπίτι σας είναι βουλωμένοι νιπτήρες και τουαλέτες. Η συντήρηση που θα πραγματοποιήσετε μια φορά το χρόνο, θα βοηθήσει το δίκτυό σας να λειτουργεί σωστά.

 Δείτε περισσότερα για αποφράξεις:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Call Now Button