exete-dysarestes…mes-stin-kouzina

Έχετε δυσάρεστες οσμές στην κουζίνα;

Έχετε παρατηρήσει μια συγκεκριμένη μυρωδιά που προέρχεται από τους σωλήνες σας; Θα μπορούσατε επίσης να έχετε δυσάρεστες οσμές στην κουζίνα, αλλά δεν καταφέρατε να εντοπίσετε από πού ακριβώς προέρχονται. Σήμερα στις Αποφράξεις Αντωνίου, θα συζητήσουμε αυτά τα ζητήματα που μόλις αναφέραμε και θα σας δώσουμε λύσεις σχετικά με δυσάρεστες οσμές!

Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να παρακολουθείτε τις μυρωδιές και να παρατηρήσετε εάν γίνονται ισχυρότερες ή πιο αδύναμες τη στιγμή που θα αναλάβετε δράση για να τις ξεφορτωθείτε. Εάν είναι πιο ήπιες ή σταμάτησαν να υπάρχουν, τότε έχετε καταφέρει να τις αφαιρέσετε. Εάν όχι, θα σας δώσουμε μερικές ιδέες για το πού θα μπορούσαν να προέρχονται. Ας δούμε γιατί έχετε δυσάρεστες οσμές στην κουζίνα;

Κομμάτια τροφίμων – Αποφάγια

Τις περισσότερες φορές, όταν πλένετε τα πιάτα, μικρά κομμάτια τροφίμων καταλήγουν στην αποχέτευση. Θα μπορούσαν είτε να κατεβούν στους αποχετευτικούς σωλήνες είτε να κολλήσουν στο εσωτερικό των σωλήνων σας. Με αυτόν τον τρόπο, όταν πλένετε τα πιάτα σας, άλλα σωματίδια κολλούν στα ήδη υπάρχοντα απορρίμματα τροφίμων δημιουργώντας μια μάζα.

Όπως έχετε ήδη φανταστεί, αυτή η μάζα δεν θα μυρίζει σαν λουλούδια, καθώς αποτελείται από φαγητό μιας εβδομάδας ή ακόμα και περισσότερο. Με αυτόν τον τρόπο, ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, στην κουζίνα σας αναπτύσσονται δυσάρεστες οσμές.

Μούχλα

Ίσως να μην το έχετε παρατηρήσει ακόμη, αλλά η κουζίνα σας θα μπορούσε να έχει μούχλα. Η μούχλα είναι ένα από τα πιο “πονηρά” πράγματα που μπορούν να αναπτυχθούν στο σπίτι σας και τις περισσότερες φορές είναι πραγματικά δύσκολο να το ξεφορτωθείτε. Ακόμα κι αν δεν έχετε οπτική επαφή με αυτό, θα μπορούσε να είναι ο λόγος για τον οποίο έχετε δυσάρεστες οσμές στην κουζίνα σας.

Εάν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι το σπίτι σας είναι χωρίς μούχλα, ελέγξτε σε μέρη όπως οι τοίχοι πίσω από το ψυγείο σας, το δάπεδο κάτω από το ψυγείο σας, σε μέρη όπου διατηρείτε λαχανικά όπως πατάτες, το πάτωμα που βρίσκεται πάνω από το υπόγειό σας ή τους τοίχους που επικοινωνούν το μπάνιο σου. Το καλούπι μπορεί επίσης να σχηματιστεί κάτω από το νεροχύτη σας, οπότε φροντίστε να το ελέγχετε τακτικά.

Υγρασία

Η υγρασία ανήκει στην ίδια κατηγορία με τη μούχλα και μπορεί εξίσου να δημιουργήσει δυσάρεστες οσμές. Καθαρίζετε σωστά όλες τις επιφάνειες της κουζίνας σας καθώς και το πάτωμα και το εσωτερικό των ντουλαπιών. Η υγρασία μυρίζει ιδιαίτερα έντονα και μία καλή λύση θα ήτανε η εγκατάσταση αφυγραντήρες και ο σωστός αερισμός της κουζίνας σας.

Πώς να απαλλαγείτε από τις μυρωδιές

Μπορεί να έχετε δυσάρεστες οσμές στην κουζίνα σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα ανεχτείτε! Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίοιυς μπορείτε να αντιμετωπίσετε

Καθαρίστε την κουζίνα σας

Μπορεί να ακούγεται αρκετά απλό, αλλά πρέπει να καθαρίζετε συχνά την κουζίνα σας. Μία ή δύο φορές την εβδομάδα, θα πρέπει να καθαρίζετε το νεροχύτη, το τραπέζι σας, τα γκισέ σας και ακόμη και να σφουγγαρίζετε το πάτωμα. Είναι πιθανό ότι όταν μαγειρεύετε, λάδια και άλλα προϊόντα πέφτουν στο πάτωμα ή κολλάνε στις αντίθετες κορυφές και γενικά παράγουν μυρωδιές. Εάν καθαρίζετε συχνά την κουζίνα σας, αυτές οι μυρωδιές θα εξαφανιστούν.

Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να κάνετε «καθαρό ελατήριο» δύο φορές το χρόνο, ώστε να καθαρίσετε βαθιά όλες τις επιφάνειες της κουζίνας σας. Και μην ξεχνάτε το εσωτερικό των ντουλαπιών και του ντουλάπι σας! Οι οσμές θα μπορούσαν επίσης να προέρχονται από εκεί!

Απολυμάνετε όλες τις επιφάνειες

Άλλος ένας συνήθης ύποπτος που προκαλεί δυσάρεστες οσμές είναι τα βακτήρια και διάφοροι άλλοι μικροοργανισμοί. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να τα αποφύγετε τελείως ούτε να εμποδίσετε την είσοδο τους στο σπίτι σας. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να προσέχετε απολυμαίνοντάς τις επιφάνειες του σπιτιού.

Κάθε φορά που φέρνετε στο σπίτι ψώνια ή ακουμπάνε στους πάγκους σας άλλα αντικείμενα καλό θα ήτανε να απολυμαίνεται η επιφάνεια. Χρησιμοποιήστε καθαριστικά απολυμαντικά του εμπορίου ή για μια φυσική εναλλακτική μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξύδι.

Καθαρίστε το ψυγείο σας

Πολλές φορές δυσάρεστες οσμές μπορεί να προέρχονται και από το εσωτερικό του ψυγείου σας. Για να είσαστε σίγουροι ότι δεν θα έχετε δυσάρεστες οσμές στην κουζίνα σας καλό θα ήταν να φροντίσετε για το σωστό καθαρισμό του ψυγείου σας μία φορά στους έξι μήνες.

Αφού βγάλετε όλα τα αντικείμενα από το ψυγείο πλύνετε καλά τα συρτάρια, ράφια, και περάσετε τα λάστιχα του ψυγείου με διάλειμμα ξυδιού και ζεστού νερού. Με αυτό τον τρόπο θα καθαρίσετε κάθε ίχνος μούχλας η βακτηρίων που αναπτύσσονται στο ψυγείο σας.

Χρησιμοποιήστε βραστό νερό στο νεροχύτη

Το βραστό νερό κάνει θαύματα στην αποχέτευση της κουζίνας σας. Για να αποφύγετε τυχόν μελλοντικά προβλήματα ή για να αποφύγετε τη συσσώρευση απορριμμάτων τροφίμων στους σωλήνες σας, μπορείτε να τρέχετε λίγο ζεστό νερό στο νεροχύτη σας κάθε φορά που πλένετε τα πιάτα σας.

Καλό θα ήταν να χρησιμοποιείται και λίγες σταγόνες απορρυπαντικό πιάτων το οποίο θα δράσει σαν λιπαντική ουσία απελευθερώνοντάς τους σωλήνες σας από απορρίμματά και φαγητό.

Ξίδι και μαγειρική σόδα

Το ξίδι είναι γνωστό για τις αντισηπτικές και καθαριστικές του ικανότητες. Πρέπει να βάλετε το ξύδι στα είδη καθαρισμού σας, καθώς θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από οποιαδήποτε μυρωδιά στην κουζίνα σας.

Αφήστε ένα μικρό δοχείο γεμάτο στην κορυφή του ψυγείου με μαγειρική σόδα κάπου στην κουζίνα σας. Η μαγειρική σόδα είναι γνωστό ότι απορροφά οσμές και δίνει μια φρέσκια μυρωδιά στο σπίτι σας! Μπορείτε ακόμη και να το ολοκληρώσετε με το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο!

Καλέστε τους επαγγελματίες της απόφραξης κάθε φορά που οι λύσεις που σας δώσαμε παραπάνω δεν αποδίδουν. Εάν λοιπόν έχετε δοκιμάσει να καθαρίσετε και να απολύμανετε την κουζίνα σας και οι μυρωδιές παραμένουν, δεν έχετε παρά να καλέσετε τις Αποφράξεις Αντωνίου!

Δείτε περισσότερα για αποφράξεις:

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Call Now Button