Γιατί φράζει το σιφόνι της βεράντας;

Εκτός από όλα τα υδραυλικά του σπιτιού, μια κύρια γραμμή αποχέτευσης σύμφωνα με τις Αποφράξεις Αντωνίου συνδέεται συχνά με εξωτερικούς αγωγούς. Για παράδειγμα, αποχετεύσεις βεράντας και μπαλκονιών, αποχετεύσεις οροφής, αποχετεύσεις δρόμων και άλλα. Όπως όλα τα υδραυλικά συστήματα, έτσι και αυτοί οι εξωτερικοί αγωγοί δεν είναι άτρωτοι στο φράξιμο. Τα φύλλα, η βρωμιά και οι καταιγίδες μπορούν να φράξουν εύκολα τους εξωτερικούς αγωγούς δημιουργώντας σας προβλήματα.

Με τον ίδιο τρόπο όπως οποιοσδήποτε σωλήνας σιφονιού, ένας εξωτερικός σωλήνας μπορεί να σπάσει ή να φράξει από ρίζες δέντρου, φύλλα, κλαδιά και πίεση. Το πλήρωμα καθαρισμού αποχέτευσης της Αποφράξεις Αντωνίου θα αναλάβει, τη συντήρηση και τον καθαρισμό των σιφονιών και των υπονόμων και την απεμπλοκή των εσωτερικών και εξωτερικών σιφονιών.

Πότε είναι πιο πιθανό να φράξει το σιφόνι του μπαλκονιού;

Το σιφόνι του μπαλκονιού μπορεί να φράξει οποιαδήποτε μέρα του χρόνου, αλλά αυτό συμβαίνει συνήθως πιο έντονα κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου ή μετά από ακραία καιρικά φαινόμενα. Το φθινόπωρο τα φύλλα από θάμνους και δέντρα διασκορπίζονται σε όλο το έδαφος και ο άνεμος τα συσσωρεύει στις άκρες των μπαλκονιών όπου βρίσκονται τα σιφόνια. Όταν αρχίσει να βρέχει, τότε όλα τα φύλλα, η σκόνη και η βρωμιά στα μπαλκόνια προκαλούν φραγή στο μπαλκόνι.

Αυτό σταδιακά οδηγεί στη δημιουργία στάσιμου νερού που μπορεί να γίνει έδαφος αναπαραγωγής βακτηρίων και εντόμων όπως κουνούπια, μέλισσες και μύγες. Μια πιο επείγουσα ανησυχία είναι ότι για μένα μια τέτοια απόφραξη θα μπορούσε να προκαλέσει πλημμύρα όμβριου νερού στην επιχείρηση ή το σπίτι σας. Τα καλά νέα είναι ότι ένας αποκλεισμένος εξωτερικός αγωγός δεν είναι πολύ δύσκολο να καθαριστεί.

Επίσης, κατά τους χειμερινούς μήνες, τα σιφόνια μπορούν να παγώσουν από χαμηλές θερμοκρασίες και έντονες χιονοπτώσεις, προκαλώντας ρήξη των σωλήνων και φράξιμο. Κατά τη διάρκεια της χιονόπτωσης, παγωνιάς ή μιας ισχυρής χιονοθύελλας, μπορεί να φράξει το φράγμα αποστράγγισης.

Η δημιουργία πάγου από το λιώσιμο του χιονιού δημιουργεί φραγή στα σιφώνια του μπαλκονιού και πλημμύρες. Για να αποφύγετε τέτοιες καταστάσεις θα πρέπει να ελέγχετε περιοδικά ότι όλες οι εξωτερικές αποχετεύσεις και τα σιφόνια αποστράγγισης είναι καθαρά και ελεύθερα να δέχονται νερό.

Πώς να καθαρίσετε ένα φραγμένο σιφόνι μπαλκονιού

Κάθε μπλοκάρισμα, όπως ένα φραγμένο σιφόνι μπαλκονιού, απαιτεί ειδικό χειρισμό για τον καθαρισμό του. Κάθε εξωτερική αποστράγγιση πρέπει να έχει μάσκα πάνω από το σιφόνι για να φιλτράρει τα συντρίμμια και τα φύλλα. Εκτός από τον καθαρισμό της ψησταριάς, απαιτούνται και άλλες ενέργειες.

1. Εξάλειψη υπολειμμάτων και ιζημάτων

Μερικά μικρά φύλλα, βρωμιά και συντρίμμια, λόγω του αέρα, συσσωρεύονται στο σιφόνι του μπαλκονιού. Αυτό μπορεί να προκαλέσει μια μάζα ή συντρίμμια που θα φράξουν το σιφόνι του μπαλκονιού. Για να καθαρίσετε την αποχέτευση, ανοίξτε το σιφόνι για να δείτε εάν υπάρχει συσσώρευση συντριμμιών ακριβώς κάτω από αυτό.
Χρησιμοποιήστε μια συρμάτινη βούρτσα ή τα χέρια σας (με γάντια) για να αφαιρέσετε το υλικό που προκαλεί την απόφραξη.

Λάβετε υπόψη ότι ορισμένοι αγωγοί μπορεί να έχουν κλαδιά, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε καθαρίσει κάθε σωλήνα αποστράγγισης προς όλες τις κατευθύνσεις. Ωστόσο, ένα βασικό πράγμα που πρέπει να κάνετε σε τακτά χρονικά διαστήματα είναι να διατηρείτε τη γραμμή αποστράγγισης καθαρή για να λειτουργεί σωστά.

Είναι καλύτερο να λερώσετε τα χέρια σας μια φορά και για μια ώρα, αντί να έχετε ενοχλητικά και ανθυγιεινά προβλήματα.

2. Η σημασία της τακτικής συντήρησης αποχέτευσης

Εάν το σιφόνι εξωτερικής αποχέτευσης δεν καθαριστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, τα απορρίμματα και τα ιζήματα θα ρέουν στον ίδιο τον σωλήνα αποστράγγισης. Αυτό θα δημιουργήσει την ανάγκη να καλέσετε μια αποφρακτική εταιρεία. Επομένως, η τακτική προγραμματισμένη συντήρηση θα σας εξοικονομήσει χρήματα και θα αποτρέψει πιθανές ζημιές στο μέλλον.

3. Ελέγξτε τους σωλήνες αποστράγγισης για το σιφόνι

Μόλις καθαρίσετε τα συντρίμμια, βεβαιωθείτε ότι το νερό ρέει σωστά μέσω των σωλήνων. Τοποθετήστε ένα σωλήνα κήπου στους σωλήνες αποστράγγισης και ξεπλύνετε τυχόν συντρίμμια. Μια καθαρή αποστράγγιση πρέπει να δέχεται και να απορρίπτει νερό γρήγορα. Αλλά εάν το νερό σταματήσει να ρέει, υπάρχουν δύο πιθανές αιτίες. Είτε υπάρχει απόφραξη στη γραμμή είτε ο σωλήνας έχει υποστεί ζημιά.

Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε περισσότερη πίεση και τοποθετήστε το σωλήνα ποτίσματος στο σωλήνα. Η πίεση του νερού μπορεί να βοηθήσει να ωθήσει το φράγμα και να ελευθερώσει τη γραμμή. Το πάτημα του σωλήνα εμπρός και πίσω μπορεί επίσης να βοηθήσει να σπάσει ένα φράγμα.

Επίσης καλό θα ήταν να καθαρίζετε τον κεντρικό αγωγό αποχέτευσης στο σπίτι σας τουλάχιστον μια φορά το χρόνο. Θυμηθείτε να καλέσετε το συνεργείο καθαρισμού αποχέτευσης Αποφράξεις Αντωνίου για οικονομικές αποφράξεις και όποτε αντιμετωπίζετε ένα ζήτημα που απαιτεί επαγγελματική βοήθεια.

Δείτε περισσότερα για αποφράξεις:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Call Now Button