αντλία αποστράγγισης λυμάτων

Τι είναι η αντλία αποστράγγισης λυμάτων και πώς λειτουργεί;

Ένα πλημμυρισμένο υπόγειο είναι ένας εφιάλτης ενός ιδιοκτήτη σπιτιού ή επιχείρησης. Η αντλία αποστράγγισης λυμάτων προστατεύει το σπίτι ή την επιχείρηση σας από έντονες βροχές και νερά που αφήνουν πίσω τους τεράστιο κόστος επισκευής και δομικές ζημιές. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποιοι από τους διαφορετικούς τύπους αντλιών ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες του χώρου σας.

Παρακάτω, θα σας καθοδηγήσουν οι έμπειροι τεχνικοί υδραυλικοί της εταιρείας Αποφράξεις Αντωνίου για το πώς λειτουργεί η αντλία αποστράγγισης λυμάτων ή αντλία  κάρτερ όπως αλλιώς ονομάζετε, αλλά και πώς να επιλέξετε το σωστό για το σπίτι ή την επιχείρηση σας.

Πώς λειτουργεί η αντλία αποστράγγισης λυμάτων;

Οι αντλίες αποστράγγισης λυμάτων μεταφέρουν νερό από το υπόγειό σας έξω από το σπίτι σας. Ένα φρεάτιο είναι μια κατασκευή, συνήθως μια τρύπα σκαλισμένη κάτω από την κύρια επιφάνεια του υπόγειου δαπέδου σας. Αυτό το λάκκο, γνωστό ως λεκάνη, κρατά την αντλία κάρτερ.

Η αντλία είναι εξοπλισμένη με βαλβίδες που αισθάνονται την αυξανόμενη στάθμη του νερού ή την πίεση. Όταν το νερό ανεβεί πολύ, οι αντλίες αποστράγγισης λυμάτων αντλούν αυτόματα το επιπλέον νερό από το υπόγειο και μακριά από την ιδιοκτησία σας χρησιμοποιώντας μια γραμμή εκκένωσης. Αυτή η γραμμή, που ονομάζεται εκροή , συνδέει την αντλία κάρτερ με μια καθορισμένη περιοχή αποχέτευσης.

Πού πρέπει να αποστραγγιστεί η αντλία λυμάτων;

Το νερό της αντλίας κάρτερ απορρίπτεται σε καθορισμένη περιοχή, όπως σε κάποιο πηγάδι, κολπίσκο ή λιμνούλα, ή ακόμη και στην δημόσια αποχέτευση της περιοχής σας. Προσέξτε να μην ορίσετε το σημείο αποχέτευσης κάπου που μπορεί το νερό να επιστρέψει στο σπίτι σας. Στην ιδανική περίπτωση, κρατήστε το σε απόσταση 10 έως 20 μέτρα μακριά από τα θεμέλια του σπιτιού σας.

Ορισμένες πόλεις διαθέτουν κωδικούς δόμησης που καθορίζουν πού μπορεί να αποστραγγιστεί η αντλία κάρτερ σας, επομένως είναι πάντα καλύτερο να επικοινωνήσετε με την τοπική αυτοδιοίκηση. Λάβετε υπόψη ότι ίσως χρειαστεί να συνδέσετε έναν εκτεταμένο σωλήνα αποστράγγισης και να αυξήσετε την ιπποδύναμη της αντλίας κάρτερ που επιλέγετε να αντισταθμίσετε.

Τύποι αντλιών αποστράγγισης λυμάτων

Υποβρύχιες αντλίες αποστράγγισης λυμάτων

Οι υποβρύχιες αντλίες περιέχουν την αντλία και τον κινητήρα ως μία μονάδα. Βρίσκονται βυθισμένοι και κλειστοί μέσα σε μια λεκάνη στο υπόγειό σας. Επειδή οι υποβρύχιες αντλίες είναι πλήρως βυθισμένες στη λεκάνη νερού, είναι πιο ήσυχες, εξοικονομείτε χώρο στο υπόγειό σας και φράζουν λιγότερο συχνά από ένα βάθρο.

Ωστόσο, λόγω των επιπτώσεων της βύθισης του νερού, ενδέχεται να μην διαρκέσουν όσο άλλες αντλίες κάρτερ. Αυτή εξακολουθεί να είναι η καλύτερη επιλογή για σπίτια με σοβαρές ανησυχίες για πλημμύρες.

Αντλίες αποστράγγισης λυμάτων βάθρου

Σε αντίθεση με μια υποβρύχια αντλία κάρτερ, μια αντλία βάσης αποτελείται από έναν ξεχωριστό κινητήρα και αντλία. Ο κινητήρας κάθεται σε ένα βάθρο πάνω από τη λεκάνη, με έναν εύκαμπτο σωλήνα να τρέχει στη λεκάνη όπου τοποθετείται η αντλία. Η αντλία στέλνει νερό μέσω του εύκαμπτου σωλήνα έξω στην καθορισμένη περιοχή αποστράγγισης.

Επειδή ο κινητήρας δεν είναι βυθισμένος, έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από άλλες αντλίες κάρτερ και μπορεί να προσεγγιστεί ευκολότερα για ζητήματα συντήρησης. Ωστόσο, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είναι πιο δυνατή και να καταλαμβάνει περισσότερο χώρο από την υποβρύχια αντλία.

Αντλία αποστράγγισης λυμάτων εφεδρικής μπαταρίας

Η αντλία κάρτερ εφεδρικής μπαταρίας είναι ένας πολύ καλός τρόπος ώστε να παρέχετε επιπλέον ασφάλεια από ζημιές λόγω πλημμύρας. Μια αντλία κάρτερ εφεδρικής μπαταρία με πλωτήρα διακόπτη επιτρέπει στην αντλία κάρτερ να λειτουργεί ακόμη και όταν η παροχή ρεύματος σας είναι κλειστή κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας και τη χρειάζεστε περισσότερο.

Τι αντλία αποστράγγισης λυμάτων χρειάζομαι;

Η επιλογή της σωστής αντλίας κάρτερ είναι πολύ σημαντική για την ασφάλεια του σπιτιού σας. Επιλέξτε μια αντλία με αρκετή ιπποδύναμη για να αντιμετωπίσετε μια πιθανή πλημμύρας. Εάν επιλέξετε αντλία κάρτερ με χαμηλότερη ιπποδύναμη από ό, τι είναι απαραίτητο για την ποσότητα πλημμύρας στην περιοχή σας, εξακολουθείτε να κινδυνεύετε να πλημμυρίσετε.

Ταυτόχρονα, μια υψηλότερη ιπποδύναμη από ό, τι απαιτείται θα προκαλέσει την ανακύκλωση, ενεργοποίηση και απενεργοποίηση επανειλημμένα, γεγονός που μειώνει τη διάρκεια ζωής της αντλίας.

Εάν ζείτε σε ένα σπίτι μεσαίου μεγέθους, με μέσο επίπεδο βροχόπτωσης, που δεν είναι ενσωματωμένο βαθιά στον υδροφόρο ορίζοντα, μια τρίτη υποβρύχια αντλία ιπποδύναμης θα είναι αρκετή για το σπίτι σας. Εάν το σπίτι σας είναι βαθύτερα στον υδροφόρο ορίζοντα, έχει βαρύτερα προβλήματα διαρροής ή απαιτεί μακρύτερο σημείο αποστράγγισης, μια υποβρύχια αντλία μισής ιπποδύναμης μπορεί να σας δώσει την πρόσθετη δύναμη που χρειάζεστε.

Τέλος, εάν αντιμετωπίζετε συχνά σοβαρά προβλήματα πλημμύρας ή χρησιμοποιείτε την αντλία για εξωτερικές ή εμπορικές χρήσεις, μια αντλία κάρτερ με 13000 GPH θα φροντίσει τον κορεσμό.

Είναι απαραίτητες οι αντλίες αποστράγγισης λυμάτων;

Οι αντλίες αποστράγγισης λυμάτων είναι απαραίτητες σε σπίτια επιρρεπή σε πλημμύρες. Είτε πρόκειται για βροχοπτώσεις άνω του μέσου όρου ή υπόγεια χτισμένα κάτω από το υδάτινο νερό, οι πλημμύρες μπορεί να είναι καταστροφικές για το σπίτι και την υγεία σας.

Ακόμα κι αν το σπίτι σας δεν πλημμυρίζει, η υγρασία μπορεί να προκαλέσει διάφορους τύπους μούχλας που αυξάνουν τον κίνδυνο λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, αλλεργικών αντιδράσεων και επιπλοκών του άσθματος. Εάν δεν έχετε τρόπο να μετακινήσετε νερό έξω, πρόκειται να συσσωρευτεί και τελικά να πλημμυρίσει ή να βρέξει το υπόγειό σας.

αντλία αποστράγγισης λυμάτων

Γιατί αποτυγχάνουν οι αντλίες αποστράγγισης λυμάτων;

Οι αντλίες κάρτερ μπορεί να αποτύχουν λόγω σφαλμάτων εγκατάστασης, της μηχανής και τη διάρκειας ζωής. Εάν εγκαθιστάτε μόνοι σας την αντλία, βεβαιωθείτε ότι είστε εξοικειωμένοι με τη διαδικασία. Τα χρήματα που εξοικονομείτε μόνοι σας δεν είναι πουθενά κοντά στα χρήματα που θα χάσετε λόγω ζημιάς στο νερό εάν τα εγκαταστήσετε εσφαλμένα.

Επίσης, τα σφάλματα της αντλίας μπορεί να προκύψουν από συνεχή λειτουργία ή διακόπτες που κολλάνε ή απενεργοποιούνται. Τέλος, οι αντλίες φρεατίου όπως κάθε μηχανή, έχουν διάρκεια ζωής που κυμαίνεται συχνά μεταξύ 7 και 10 ετών, ανάλογα με την ποσότητα χρήσης.

Πώς μπορώ να ξέρω εάν πρέπει να αντικαταστήσω την αντλία αποστράγγισης λυμάτων μου;

Εάν η αντλία κάρτερ σας κάνει δυνατούς θορύβους, λειτουργεί συνεχώς για ασυνήθιστα μεγάλο χρονικό διάστημα ή είναι παλαιότερη από δέκα χρόνια, είναι πολύ πιθανό να σας ζητηθεί αντικατάσταση αντλίας κάρτερ.

Δυνατοί θόρυβοι

Δυνατοί θόρυβοι που προέρχονται από το λάκκο της αντλίας κάρτερ υποδηλώνουν ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την αντλία σας. Καθώς η αντλία πλησιάζει στο τέλος του κύκλου ζωής της, ο κινητήρας θα αρχίσει να ακούγεται σαν βρυχηθμός καθώς αντλεί το νερό μακριά από το σπίτι σας.

Όλες οι αντλίες φρεατίου θα κάνουν κάποιο βαθμό θορύβου καθώς αντλούν νερό από το υπόγειο, αλλά τα επίπεδα θορύβου δεν πρέπει ποτέ να φτάνουν στον επάνω όροφο του σπιτιού σας. Οι κινητήρες που ακούγονται σαν κροτάλισμα ή σαν κραυγή υποδηλώνουν ότι ο κινητήρας πλησιάζει σε βλάβη ή ότι η αντλία είχε εγκατασταθεί λανθασμένα.

Εάν οι γραμμές εκκένωσης που τρέχουν από το λάκκο της αντλίας κάρτερ είναι γωνιακές, αυτό θα προκαλέσει πολύ θόρυβο. Το νερό θα χτυπήσει στις γωνίες σωληνώσεων, στέλνοντας θορύβους σε όλο το υπόγειο. Εξετάστε το ενδεχόμενο να τυλίξετε τους σωλήνες σε μόνωση για να μειώσετε τον θόρυβο,

Ο δυνατός θόρυβος μπορεί επίσης να υποδηλώνει φθαρμένη πτερωτή. Εάν η πτερωτή της αντλίας κάρτερ έχει πνιγεί από συντρίμμια όπως φύλλα και βρωμιά η αντλία θα κουδουνίσει καθώς προσπαθεί να απορροφήσει νερό από τη λεκάνη. Εάν η πτερωτή σπάσει ή υποστεί άλλη ζημιά, μπορεί να προκαλέσει δυνατούς θορύβους κατά τη χρήση.

Όταν η αντλία δεν χρησιμοποιείται, εξετάστε το ενδεχόμενο να αφαιρέσετε την αντλία και να ελέγξετε τα εξαρτήματα για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν φραχτεί ή τραυματιστεί.

Η αντλία λειτουργεί συνεχώς

Εάν η αντλία λειτουργεί συνεχώς , αυτό δείχνει ότι η αντλία σας βρίσκεται είτε στο τέλος της διάρκειας ζωής της είτε πλησιάζει γρήγορα εκεί. Μια αντλία κάρτερ δεν πρέπει ποτέ να λειτουργεί συνεχώς. Είναι απολύτως πιθανό η αντλία να είναι εντελώς λανθασμένα τοποθετημένη ή ακόμα και μικρότερη από αυτό που απαιτεί το σύστημα σας.

Μια αντλία που είναι πολύ μικρή για τον όγκο του νερού που είναι επιφορτισμένη με μετατόπιση θα αγωνίζεται διαρκώς για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που έχουν τεθεί. Αυτό θα εξαντλήσει την αντλία, θα επεξεργαστεί υπερβολικά τον κινητήρα και θα οδηγήσει σε πρόωρη βλάβη της αντλίας.

Μια αντλία που λειτουργεί συνεχώς θα μπορούσε επίσης να είναι αποτέλεσμα κατεστραμμένου ή μπλοκαρισμένου διακόπτη πλωτήρα. Ο πλωτήρας διακόπτης είναι η συσκευή που ενεργοποιεί την αντλία για να ενεργοποιηθεί. Οι μετακινούμενοι διακόπτες είναι ελαφριές συσκευές που θα ακουμπούν στην επιφάνεια του ανερχόμενου νερού.

Μόλις το νερό στη λεκάνη φτάσει σε ένα προκαθορισμένο ύψος, ο διακόπτης θα ειδοποιήσει την αντλία να αρχίσει να εκτοπίζει τα νερά της πλημμύρας. Εάν αυτός ο πλωτήρας διακόπτεται σε σύρματα ή σωλήνες ή μπλοκαριστεί από συντρίμμια, αυτό σηματοδοτεί την αντλία ότι υπάρχουν διαρκώς αυξημένες στάθμες νερού. Ο πλωτήρας διακόπτης μπορεί επίσης να μπλοκαριστεί εάν η αντλία κάρτερ μετατοπιστεί μέσα στη λεκάνη και ο πλωτήρας διακόπτης πιεστεί στα τοιχώματα του λάκκου.

Ένας κολλημένος πλωτήρας διακόπτης θα κρατήσει σε λειτουργία την αντλία συνεχώς, αναγκάζοντας την αντλία να ασκήσει μια μη βιώσιμη προσπάθεια. Η πίεση που τοποθετείται στον κινητήρα από αυτό θα προκαλέσει αστοχία πολύ πριν από τη σχεδιαζόμενη διάρκεια ζωής της αντλίας. Εάν ακούσετε την αντλία σας να λειτουργεί συνεχώς, είναι συνετό να προσδιορίσετε γρήγορα τη ρίζα του προβλήματος προτού η αντλία σας εξαντληθεί πλήρως.

Εάν εξακολουθείτε να μην γνωρίζετε ποιος τύπος αντλίας κάρτερ είναι κατάλληλος για εσάς, επικοινωνήστε με τις Αποφράξεις Αντωνίου  για τυχόν ερωτήσεις που μπορεί να έχετε.

Διαβάστε περισσότερα για τις Αποφράξεις Αντωνίου:

1 Σχόλιο. Leave new

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Call Now Button