7-βασικές-συμβουλές-για-τα-υδραυλικά-τον-χειμώνα

7 βασικές συμβουλές για τα υδραυλικά τον χειμώνα

Καθώς οι πιο κρύοι μήνες έρχονται, ακολουθούν 7 βασικές συμβουλές για τα υδραυλικά τον χειμώνα που πρέπει να γνωρίζετε. Καθώς οι ψυχρότερες θερμοκρασίες αυξάνονται σημαντικά, το πάγωμα και το σπάσιμο των σωλήνων γίνονται όλο και πιο πιθανά.

Οι παγωμένοι σωλήνες μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα μια μεγάλη ποικιλία μακροπρόθεσμων προβλημάτων υδραυλικών εγκαταστάσεων. Όμως, αυτό δεν είναι το μόνο ζήτημα. Άλλα κοινά διλήμματα υδραυλικών εγκαταστάσεων κρύου καιρού περιλαμβάνουν: σπατάλη ενέργειας, ελαττωματικούς θερμοσίφωνες και σφάλματα μόνωσης.

Ο χειμώνας είναι μια όμορφη εποχή του χρόνου, αλλά είναι επίσης μια εποχή όπου οι ιδιοκτήτες σπιτιού πρέπει να γνωρίζουν τα υδραυλικά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν αυτή την εποχή. Και πάλι κάθε ιδιοκτήτης σπιτιού θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος να αντιμετωπίσει τα κύρια υδραυλικά προβλήματα που υπάρχουν τους χειμερινούς μήνες.

1. Βεβαιωθείτε ότι οι εξωτερικές βρύσες νερού είναι απενεργοποιημένες

Οι σωλήνες νερού μπορεί να σπάσουν σε χαμηλές θερμοκρασίες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια πολύ ακριβή ζημιά πουθ α σας κοστίσει χιλιάδες ευρώ. Για να αποτρέψετε το παγωμένο σωλήνες, κλείστε όλες τις εξωτερικές βαλβίδες σας.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει εξωτερικούς σωλήνες κοντά σε περιοχές του σπιτιού σας που δεν είναι μονωμένες. Αυτές οι βρύσες θα βρίσκονται συνήθως γύρω από τους εξωτερικούς τοίχους του σπιτιού σας. Αυτοί οι σωλήνες αποτελούν ακραία απειλή παγώματος.

Επομένως, θα πρέπει να καλύπτονται με πετσέτες ή αφρό για όλη τη χειμερινή περίοδο. Εάν η θερμοκρασία πέσει κάτω από το μηδέν, είναι καλή ιδέα να αφήσετε τις βρύσες σας να στάζουν νερό αργά.

Δεδομένου ότι η συνεχής ροή νερού δεν μπορεί να παγώσει ακόμη και σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν, αυτό θα αποτρέψει μια τεράστια ρήξη και θα εξοικονομήσει χρήματα.

2. Μάθετε πού βρίσκεται η κύρια βαλβίδα νερού του σπιτιού σας

Οι ιδιοκτήτες σπιτιού θα πρέπει να γνωρίζουν την περιουσία τους σαν την άκρη του χεριού τους. Εάν είστε νέος ιδιοκτήτης σπιτιού ή δεν είστε έμπειροι στο να κάνετε επισκευές μόνοι σας, αυτό μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο.

Σε περίπτωση που ένα σημαντικό πρόβλημα επιμένει, θα πρέπει τουλάχιστον να γνωρίζετε πού βρίσκεται η κύρια βαλβίδα νερού του σπιτιού σας. Εάν ένας σωλήνας σπάσει λόγω χαμηλών θερμοκρασιών, θα πρέπει να εντοπίσετε αμέσως την κύρια βαλβίδα νερού και να απενεργοποιήσετε την παροχή νερού μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα.

Η κύρια βαλβίδα νερού βρίσκεται συνήθως ακριβώς δίπλα στο μετρητή νερού και διατηρείται πάντα σε καλή κατάσταση. Για να διατηρήσετε τη σωστή λειτουργία της κύριας βαλβίδας νερού, κλείστε τη και μετά ανοίξτε τη μία φορά κάθε χρόνο.

3. Διατηρήστε τους σωλήνες της κουζίνας σας καθαρούς

Κατά τη διάρκεια των διακοπών, τα γεύματα στο σπίτι γίνονται ο κανόνας. Αργότερα μέσα στο χειμώνα, τα γεύματα στο σπίτι είναι επίσης η δημοφιλής επιλογή πέρα ​​από το φαγητό έξω. Ο τρόπος με τον οποίο πετάτε αυτό το φαγητό μπορεί να επηρεάσει σημαντικά το υδραυλικό σας σύστημα.

Για παράδειγμα, τα λάδια και τα λίπη δεν πρέπει ποτέ να χύνονται στον νεροχύτη. Αυτά αν δεν αναμειγνύονται με νερό, μπορούν να σκληρύνουν και μπορούν να συμβάλουν σε ένα τεράστιο φράξιμο. Αντίθετα, μπορείτε να αφήσετε τα λάδια και τα λίπη να σκληρύνουν στο μαγειρικό πιάτο και να πετάξουν τα υπολείμματα στον κάδο απορριμμάτων.

Αν χρειαστεί να ρίξετε λάδι ρίξτε άφθονο νερό μετά για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν ακόμη ενοχλητικά υπολείμματα στον σωλήνα.

4. Ελέγξτε τους σωλήνες σας για διαρροές

Είναι σημαντικό να ελέγχετε τους σωλήνες σας τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο και να ελέγξετε για πιθανές διαρροές. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τους χειμερινούς μήνες, όταν ακόμη και μια μικρή ποσότητα νερού μπορεί να παγώσει και να σπάσει τους σωλήνες σας. Εάν παρατηρήσετε οποιαδήποτε σημάδια διαρροής, είναι πολύ σημαντικό να το διορθώσετε αμέσως. Μπορεί να θέλετε ακόμη και να κάνετε έναν επαγγελματικό έλεγχο για διαρροές σε μέρη που είναι πιο δύσκολο να φτάσετε, όπως η σοφίτα.

7-βασικές-συμβουλές-για-τα-υδραυλικά-τον-χειμώνα

5. Ασχοληθείτε με τον κήπο σας

Η προετοιμασία του γκαζόν σας για το χειμώνα μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή των αρνητικών επιπτώσεων της βροχής και του χιονιού. Μπορείτε να το κάνετε αυτό αφαιρώντας όλα τα υπολείμματα από γρασίδι σας και βεβαιωθείτε ότι οι βρύσες και οι υδρορροές σας λειτουργούν σωστά.

Κατά τους χειμερινούς μήνες, αυτές οι εργασίες θα βοηθήσουν στην προστασία των εξωτερικών σωλήνων και θα συμβάλουν στην αποτελεσματικότερη προστασία του υδραυλικού συστήματος του σπιτιού σας.

6. Τοποθετήστε μόνωση

Η αποτροπή ρήξης σωλήνων είναι τόσο απλή όσο η τοποθέτηση μόνωσης. Ο μονωτικός αφρός πωλείται σχεδόν σε κάθε κατάστημα με εργαλεία και είναι πολύ εύκολο να τοποθετηθεί και να τοποθετηθεί. Βεβαιωθείτε ότι ένας ολόκληρος σωλήνας είναι καλυμμένος με μόνωση μέχρι το σημείο που αναδύεται από την κύρια γραμμή νερού μέχρι το σημείο που εισέρχεται στο σπίτι σας.

Φροντίστε να μονώσετε τους εξωτερικούς σωλήνες σε μη θερμαινόμενα υπόγεια και σοφίτες. Εάν δεν μπορείτε να εκτελέσετε αυτό το είδος εργασίας, καλέστε έναν υδραυλικό της Αποφράξεις Αντωνίου.

7. Κατά τη διάρκεια ενός παγετού αφήστε τις βρύσες να λειτουργούν

Μια βρύση που στάζει λειτουργεί ως ανακουφιστική βαλβίδα για την πίεση που δημιουργείται εάν προκύψουν παγωμένοι σωλήνες. Αυτή η ανακούφιση πίεσης μπορεί να αποτρέψει το ράγισμα των παγωμένων σωλήνων. Μια αργή ροή είναι το μόνο που χρειάζεστε. Θα αυξήσει λίγο τον επόμενο λογαριασμό νερού σας, αλλά σε σύγκριση με τις μεγάλες επισκευές σπιτιού, αυτό είναι ένα εύκολο τίμημα. Ωστόσο, μην αφήνετε τη βρύση να λειτουργεί εάν η αποχέτευση βρίσκεται σε εξωτερικό τοίχο. η αποχέτευση μπορεί να παγώσει, προκαλώντας υπερχείλιση του νεροχύτη.

Προσλάβετε έναν υδραυλικό της Αποφράξεις Αντωνίου για συντήρηση των υδραυλικών

Τελικά, η έγκαιρη συντήρηση των υδραυλικών είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βεβαιωθείτε ότι το υδραυλικό σας σύστημα λειτουργούν σωστά. Επίσης, ένας υδραυλικός της Αποφράξεις Αντωνίου μπορεί να εκτελέσει αυτό το έργο για να προστατεύσει αυτά τα συστήματα και να σας εξοικονομήσει χρήματα μακροπρόθεσμα.

Προσλαμβάνοντας έναν υδραυλικό, μπορείτε να λάβετε ένα αναλυτικό πρόγραμμα που θα αναφέρει λεπτομερώς όλες τις εργασίες συντήρησης που θα κάνουν για να αποτρέψουν εκτεταμένα προβλήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων.

Διαβάστε περισσότερα για τις Αποφράξεις Αντωνίου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Call Now Button