7-athoriva-simadia-idravlikoy-provlimatos

7 αθόρυβα σημάδια υδραυλικού προβλήματος

Πολλές φορές ένα πρόβλημα στους σωλήνες είναι ολοφάνερο, καθώς είναι ενοχλητικό στην καθημερινότητα. Αλλά πώς να ξέρετε ότι έχετε ένα υδραυλικό πρόβλημα έκτακτης ανάγκης όταν το πρόβλημα δεν εκδηλώνεται άμεσα; Ακολουθούν 7 αθόρυβα σημάδια υδραυλικού προβλήματος από τις Αποφράξεις Αντωνίου που δείχνουν ότι ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσετε τα σημάδια υδραυλικού προβλήματος που μπορεί να υπάρχουμ πριν γίνει ζήτημα έκτακτης ανάγκης.

1. Αλλαγή στο χρώμα του σωλήνα

Την επόμενη φορά που θα βρίσκεστε στο υπόγειό σας ή κοιτάτε κάτω από το νεροχύτη της κουζίνας, ρίξτε μια ματιά στους σωλήνες σας για να δείτε αν υπάρχουν σημάδια αποχρωματισμού, ειδικά γύρω από μια ένωση. Εάν ναι, είναι σημάδι ότι υπάρχει υγρασία.

Αυτό μπορεί να προκληθεί από στάξιμο νερού από έναν σωλήνα ή από κάτι πιο σοβαρό, όπως μια αργή διαρροή στις σωληνώσεις. Εάν είναι το τελευταίο, τότε πρέπει να το αντιμετωπίσετε άμεσα. Μια αργή διαρροή έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα σε ένα σπίτι.

2. Το ταβάνι ή ο τοίχος ξεφλουδίζει

Εάν το χρώμα σε έναν τοίχο ή το ταβάνι σας ξαφνικά αρχίσει να φουσκώνει ή να ξεφλουδίζει, είναι συνήθως ένδειξη υγρασίας. Η πιο κοινή αιτία αυτού του προβλήματος είναι η διαρροή κάποιου σωλήνα. Σε περίπτωση που δείτε να αλλάζει το χρώμα ή να φουσκώνει, ή να εμφανίζονται καφέ κηλίδες στην οροφή ή στον τοίχο, ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε τη διερευνητική διαδικασία για να μάθετε τι συμβαίνει. Σε αυτή την περίπτωση, καλύτερα να εμπιστευτείτε έναν υδραυλικό των Αποφράξεων Αντωνίου.

3. Χαμηλή πίεση νερού

Η αργή ροή ή η χαμηλή πίεση του νερού υποδηλώνει πρόβλημα ομαλής διανομής του νερού. Αν συμβαίνει μόνο σε μία βρύση, συνήθως υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία της ίδιας της βρύσης κάτι που συνήθως λύνεται με την επιδιόρθωση ή την εγκατάσταση της. Αλλά αν η πίεση του νερού είναι χαμηλή σε πολλά σημεία στο σπίτι σας, αυτό είναι το σημάδι ενός μεγαλύτερου προβλήματος.

Σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να ψάξετε για πρόβλημα στον κεντρικό αγωγό νερού, στον θερμοσίφωνα ή, στην χειρότερη περίπτωση, μια ενεργή διαρροή στη γραμμή παροχής. Εάν παρατηρείτε χαμηλή πίεση στο νερό σε συνδυασμό με μερικά από τα άλλα στοιχεία αυτής της λίστας, όπως το χρώμα τοίχου που ξεφλουδίζει, είναι επιτακτική ανάγκη να αναλάβετε δράση αμέσως είτε μόνοι σας είτε με τη βοήθεια υδραυλικού.

4. Αργή απορρόφηση του νερού από το σιφόνι

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η αργή απορρόφηση του νερού από το σιφόνι αποτελεί ένδειξη προβλήματος στα υδραυλικά σας. Ανάλογα με το πού βρίσκεται το ζήτημα, μπορεί να χρειάζεται μια εύκολη απόφραξη στη λεκάνη της τουαλέτας ή στον νεροχύτη της κουζίνας. Όμως, θα μπορούσε να είναι ένα πιο σοβαρό πρόβλημα απόφραξης που απαιτεί επαγγελματική λύση.

Ευτυχώς, πρόκειται για υδραυλικό πρόβλημα που λύνεται εύκολα. Η απόφραξη ενός απλού βουλώματος είναι μια επιδιόρθωση που μπορείτε να την κάνετε μόνοι σας χωρίς έξοδα, αλλά αν αντιμετωπίζετε συχνά αυτό ζήτημα μπορεί να αποτελεί ένδειξη ότι μπορεί να υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα στο αποχετευτικό σύστημα του σπιτιού σας.

5. Υψηλός λογαριασμός νερού

Μια ξαφνική αύξηση στον λογαριασμό του νερού σας είναι συνήθως κάτι περισσότερο από ένα απροσδόκητο έξοδο. Μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι κάτι έχει αλλάξει στο υδραυλικό σας σύστημα. Εάν δεν έχετε κάνει κάτι που να δικαιολογεί μια αύξηση στη χρήση νερού, όπως το εκτεταμένο πότισμα του γκαζόν σας, θα πρέπει να ξεκινήσετε έρευνα για να μάθετε εάν έχετε διαρροή. Η πιο κοινή πηγή αυξήσεων στον λογαριασμό του νερού είναι μια τουαλέτα που τρέχει. Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού δεν γνωρίζουν πόσο νερό χρησιμοποιεί στην πραγματικότητα μια τουαλέτα.

6. Αλλαγή στο χρώμα του νερού

Εάν το νερό που βγαίνει από τις βρύσες σας δεν είναι καθαρό, είναι μια ένδειξη ότι κάτι πάει στραβά. Το υπερβολικά θολό νερό προκαλείται συχνά από αέρα στους σωλήνες, ενώ το κίτρινο ή καφέ νερό είναι ενδεικτικό σκουριάς στους σωλήνες. Η σκουριά στους σωλήνες παρατηρείται συχνότερα σε σπίτια που η ηλικία τους ξεπερνά τα πενήντα έτη.

Λιγότερο συχνά παρατηρείται μια πράσινη απόχρωση που προκαλείται από εκτεταμένη διάβρωση σε σωλήνες από χαλκό. Αυτό είναι ένα σημάδι ότι ήρθε η ώρα να επιθεωρήσετε άμεσα το υδραυλικό σας σύστημα, καθώς οι σωλήνες που βρίσκονται σε αυτήν την κατάσταση μπορούν να σπάσουν και να κληθείτε να αντιμετωπίσετε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα διαρροής υδάτων.

7. Μένετε χωρίς νερό το χειμώνα

Εάν η πίεση του νερού σας πέσει ξαφνικά ή σταματήσει εντελώς στα μέσα του χειμώνα, υπάρχει πιθανότητα οι σωλήνες σας να έχουν παγώσει. Αυτό είναι ένα σημαντικό ζήτημα και πρέπει να αντιμετωπιστεί αμέσως. Αυτό είναι ένα ιδιαίτερα συνηθισμένο πρόβλημα σε σπίτια όπου οι σωλήνες περνούν μέσα από ένα μη θερμαινόμενο χώρο.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στο πως θα γίνει το ξεπάγωμα ενός παγωμένου σωλήνα γι αυτό είναι καλύτερα να το αναθέσετε στις Αποφράξεις Αντωνίου. Αυτός ο πάγος που δημιουργείται λειτουργεί ως εμπόδιο και συγκρατεί το νερό από το να κινηθεί. Εάν νομίζετε ότι ίσως αντιμετωπίζετε αυτό το ζήτημα, καλέστε άμεσα υδραυλικό ώστε να μη χρειαστεί να αντιμετωπίσετε μια διαρροή. Αυτά ήταν τα 7 αθόρυβα σημάδια υδραυλικού προβλήματος.

Διαβάστε περισσότερα για τις Αποφράξεις Αντωνίου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Call Now Button