Πώς-να-καθαρίσετε-κάθε-φραγμένο-σωλήνα

Πώς να καθαρίσετε κάθε φραγμένο σωλήνα

Όλοι οι σωλήνες βουλώνουν κάποια στιγμή, δεν υπάρχει τρόπος να το αποφύγουμε. Εδώ υπάρχουν συμβουλές πώς να καθαρίζετε κάθε φραγμένο σωλήνα νεροχύτη κουζίνας, μπανιέρα και τουαλέτας. Οπλισμένοι με τα σωστά εργαλεία και τεχνικές, μπορείτε εύκολα να αποφράξετε τους φραγμένους σωλήνες χωρίς να χρειάζεται να καλέσετε κάποιον επαγγελματία.

Αυτές οι αποδεδειγμένες τεχνικές θα ξεβουλώσουν σχεδόν οποιοδήποτε φράξιμο. Εάν δεν μπορείτε να τα καταφέρετε μετά από μερικές προσπάθειες αναθέστε τη δουλειά στις Αποφράξεις Αντωνίου. Να θυμάστε ότι η άσκηση υπερβολικής δύναμης μπορεί να καταστρέψει έναν σωλήνα, οπότε χρειάζεται προσοχή.

Αιτίες απόφραξης

Για να λύσουμε ένα πρόβλημα, πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε τις αιτίες που το προκαλούν. Τα τρόφιμα και ουσίες που δεν διασπώνται, όπως τσόφλια αυγών ή και λάδι, θα συσσωρευτούν στους σωλήνες σας και θα δημιουργήσουν ένα βούλωμα στους σωλήνες σας με την πάροδο του χρόνου. Επίσης, οι τρίχες μπορούν να προκαλέσουν απόφραξη κατά τη διάρκεια του μπάνιου σας ή κατά το λούσιμο των μαλλιών σας στο νεροχύτη.

Εκτός από το λούσιμο των μαλλιών σας, το χτένισμα  πάνω από το νεροχύτη επίσης μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα. Το σαπούνι είναι ένας άλλος ένοχος. Μερικές φορές, το ίδιο το σαπούνι δεν είναι πρόβλημα, αλλά όταν συνδυάζεται με τρίχες και άλλες ουσίες, ενοποιείται, φράζοντας την αποχέτευση. Αλλά από την άλλη πλευρά, πολλά σαπούνια περιλαμβάνουν επίσης λίπος το οποίο επιδεινώνει τις αποφράξεις.

Πώς να καθαρίσετε κάθε φραγμένο σωλήνα

Εάν έχετε φραγμένο σωλήνα στη λεκάνη της τουαλέτας, μια λυγισμένη κρεμάστρα είναι μια τεχνική που μπορεί να σας βοηθήσει. Χρησιμοποιήστε μια συνηθισμένη κρεμάστρα και ισιώστε την όσο το δυνατόν περισσότερο. Λυγίστε το ένα άκρο για να δημιουργήσετε ένα άγκιστρο, σπρώξτε το μέσα στον σωλήνα και ξεκινήστε τον καθαρισμό. Αφού τραβήξετε τις τρίχες και τα υπόλοιπα απορρίμματα, συνιστάται να ρίξετε αρκετό ζεστό νερό για να καθαρίσετε την αποχέτευση.

Ένα έμβολο είναι μια άλλη επιλογή, αλλά πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν πώς να το χρησιμοποιήσουν σωστά. Δεν πρέπει να βάζετε πολλή δύναμη, γιατί μπορείτε να προκαλέσετε ζημιά στο σωλήνα. Προσπαθείτε να βγάλετε τον αέρα από το κουδούνι του εμβόλου, αλλά χωρίς να γεμίσετε νερά, ειδικά εάν έχετε δάπεδο από παρκέ στην κουζίνα και το μπάνιο. Αφού το νερό βγει, μπορείτε να αρχίσετε να βυθίζετε πιο δυνατά, αλλά βεβαιωθείτε ότι το έμβολο είναι σταθερά στη θέση του. Μην εγκαταλείπετε την προσπάθεια εάν δεν βλέπετε καμία πρόοδο μετά από τέσσερις ή πέντε δοκιμές. Μπορεί να χρειαστούν πάνω από δώδεκα φορές για να δείτε αποτελέσματα.

Άλλες λύσεις ξεβουλώματος σωλήνα

Μια άλλη λύση είναι η μαγειρική σόδα και το ξύδι. Φτιάξτε ένα μείγμα 1/3 ενός φλιτζανιού μαγειρικής σόδας και 1/3 ενός φλιτζανιού ξιδιού, το οποίο θα αφρίσει όταν συνδυαστεί. Ρίξτε το αμέσως στον σωλήνα που έχει βουλώσει και θα σας βοηθήσει να διαλύσετε την απόφραξη. Σας συνιστούμε να το αφήσετε να καθίσει για μία ώρα, αν και το αφήνετε για μια νύχτα είναι ακόμη καλύτερο και στη συνέχεια ξεπλένετε με ζεστό νερό. Μπορείτε επίσης να ρίξετε πρώτα την μαγειρική σόδα και μετά να ρίξετε το ξύδι.

Ωστόσο,  το βραστό νερό είναι ίσως η ευκολότερη λύση. Βράστε αρκετό νερό στο βραστήρα σας και ρίξτε το αργά στον σωλήνα δυο με τρεις φορές , αφήνοντας το ζεστό νερό να λειτουργήσει για αρκετά δευτερόλεπτα μεταξύ κάθε ροής. Βεβαιωθείτε ότι ο νεροχύτης σας είναι καθαρός πριν το δοκιμάσετε και προσέξτε ιδιαίτερα όταν χειρίζεστε ζεστό νερό για να αποφύγετε τον κίνδυνο εγκαύματος.

Τα καθαριστικά αποστράγγισης με βάση χημικά είναι μια επικίνδυνη επιλογή, καθώς αυτές οι χημικές ουσίες δεν λειτουργούν τόσο γρήγορα και μπορεί να είναι διαβρωτικές για τους σωλήνες σας. Εάν δεν είστε σίγουροι τι να κάνετε ή οι παραπάνω λύσεις δεν έχουν λειτουργήσει, επικοινωνήστε με έναν επαγγελματία υδραυλικό από τις Αποφράξεις Αντωνίου για να σας βοηθήσει να αποφράξετε τους σωλήνες γρήγορα και αποτελεσματικά.

Η πρόληψη είναι το παν!

Η σημαντικότερη θεραπεία είναι η πρόληψη! Για παράδειγμα, εάν τα μαλλιά σας τείνουν να πέφτουν όταν τα πλένετε, προσπαθήστε να καθαρίζετε το σιφόνι μετά από κάθε λούσιμο. Αυτή η συμβουλή λειτουργεί αν πλένετε τα μαλλιά σας στο ντους, το νεροχύτη ή ενώ κάνετε μπάνιο στην μπανιέρα σας. Είτε χρησιμοποιείτε το πλυντήριο πιάτων σας είτε πλένετε τα πιάτα σας στο χέρι, αδειάστε τα υπολείμματα των πιάτων σε ένα κάδο απορριμμάτων για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα πέσουν στον νεροχύτη.

Μπορείτε επίσης να συντηρείτε τακτικά τους σωλήνες σας ρίχνοντας ζεστό νερό σε εβδομαδιαία βάση, ή ρίχνοντας ένα φλιτζάνι ξύδι στον σωλήνα, αφήνοντάς το να καθίσει για μισή ώρα και στη συνέχεια ρίχνοντας δύο λίτρα ζεστού νερού στον σωλήνα. Είναι επίσης καλή ιδέα να ελέγχετε τακτικά τα υδραυλικά του σπιτιού σας για διαρροές και βουλώματα για να αποφύγετε τις υδραυλικές βλάβες που η επισκευή τους θα μπορούσε να κοστίσει περισσότερο. Οι Αποφράξεις Αντωνίου διαθέτουν πακέτα συντήρησης, προσαρμοσμένα στις ανάγκες του κάθε σπιτιού.

Δείτε περισσότερα για τις Αποφράξεις Αντωνίου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Call Now Button